Styles Company

De initiatiefnemer en oprichter van STYLES Company is Ben van der Linden. Ben is sinds 1998 actief als professioneel danser, docent, choreograaf, project ontwikkelaar, educatie en evenementorganisator. Ook is hij medeoprichter van de breakdance crew Styles Confidential die in 2001 werd opgericht. Styles Confidential (meervoudige NL kampioen breakdance) heeft bijgedragen aan het opbouwen van de Nederlands breakdance scene door het verzorgen van ontelbaar veel workshops, shows en participeren en organiseren van dans wedstrijden (battles). Van 2002 tot 2015 verzorgde hij kunst en cultuur activiteiten door heel Nederland onder de naam Benny Blanco Productions. Van 2005 tot 2015 heeft hij het Haags hiphop centrum mede opgericht en was hij onder andere verantwoordelijk voor het opzetten en runnen van de dansafdeling en de educatieafdeling van H3C en aight. In 2015 heeft Ben al zijn activiteiten overgebracht naar STYLES Academy, STYLES Company en Stichting STYLES. Sinds 2021 heeft Styles een eigen succesvol ‘Worldwide Streetwear Brand’ genaamd: Styles Originals. Zie www.stylesoriginals.com

STYLES heeft als missie het inspireren en motiveren van jongeren en het verspreiden van kennis op het gebied van kunst en cultuur. Dit doen wij door middel van het organiseren van educatieve zang, dans, muziek en beeldende kunst en cultuur projecten en evenementen met uitgangspunten: positiviteit, professionaliteit, creativiteit, discipline en respect. Via kunst en cultuur weet STYLES de jeugd te bereiken en motiveren. Wij enthousiasmeren en inspireren jongeren met onze passie en commitment voor de urban hiphop kunstdisciplines welke de jongeren respecteren. Op die manier slaan wij de brug tussen de jongerenculturen en de school. Onze artiesten en activiteiten zijn bekend en vertrouwt bij de jongeren.

STYLES organiseert op maat gemaakte educatieprogramma’s en producties. Wij hebben een divers aanbod aan kunstdisciplines en professionele artiesten in ons bestand en vinden altijd de juiste invulling voor uw activiteit. Door het bemiddelen en combineren van verschillende partijen nemen wij veel werk uit handen. Onze projectcoördinatoren waarborgen het overzicht waardoor de kwaliteit van de programmas altijd gegarandeerd is.

Ben van der Linden

Oprichter

28-12-1981

Leidinggevende, Organisatie, Coördinatie, Danser, Docent, Coach

Styles team

Het STYLES team bestaat uit een grote groep professionele artiesten en docenten uit diverse disciplines van de kunst en cultuur sector. Alle artiesten hebben jarenlange ervaring in zijn of haar kunstdiscipline. Voor elke activiteit vind STYLES de juiste artiest en/of docent en word deze gekoppeld aan de opdracht.

Opdrachtgevers en partners